Onderwijs

Voor avontuurlijk, innovatief en sprankelend onderwijs ben je bij elke school van Arlanta aan het juiste adres! We werken en leren samen. We zijn dagelijks op avontuur om het beste onderwijs te bieden. We investeren veel in deze expeditie, want samen maken we het verschil voor de kinderen en helpen we hen om de wereld te ontdekken.

Passend onderwijs

Soms hebben kinderen een extra steuntje in de rug nodig. Bij ons krijgen alle kinderen de ondersteuning die ze nodig hebben. Dat hoort zo volgens de Wet op Passend Onderwijs, maar dat willen we zelf ook graag. Elke reis van elk kind is anders, wij gaan graag samen op pad. SBO De Twine in Dokkum biedt speciaal basisonderwijs voor kinderen die hier het beste op hun plek zijn en op hun eigen niveau op avontuur gaan.

Inspectie

De onderwijsinspectie houdt een oogje in het zeil op alle Nederlandse scholen, ook op die van ons. Van de resultaten en het leerproces en van de zorg tot de begeleiding: de inspectie checkt of we het goed doen. Daarom bespreken we elk jaar de stand van zaken en komt de inspecteur één keer in de vier jaar langs op onze scholen.

Meer hierover lees je op de website van de onderwijsinspectie.
Hier vind je het meest recente inspectierapport.

Provinciaal samenwerkingsverband

Friesland heeft zijn eigen samenwerkingsverband voor het basisonderwijs. Dit samenwerkingsvervand zorgt ervoor dat er budget is voor ondersteuning van kinderen die extra zorg nodig hebben. Nieuwsgierig? Lees meer op de website Passend Onderwijs Friesland. 

 

Ouder- en jeugdsteunpunt passend onderwijs Friesland

Steunpunt FrieslandOuders en jeugt die vragen hebben over passend onderwijs kunnen altijd bij het Ouder- en jeugdsteunpunt passend onderwijs Friesland terecht. Ook voor advies, informatie of een luisterend oor staan zij voor je klaas. Ouder- en jeugdsteunpunt passend onderwijs Friesland is een initiatief van vier samenwerkingsverbanden. Voor meer informatie kijk op de webiste, 

Ouder- en jeugdsteunpunt passend onderwijs Friesland